Διεθνής Ένωση Δικαστικών Επιμελητών

Το 1949, ο Jean Soulard, Πρόεδρος του Γαλλικού Εθνικού Επιμελητηρίου Δικαστικών Αξιωματικών, εξέφρασε για πρώτη φορά την ιδέα της δημιουργίας της Διεθνούς Ένωσης Δικαστικών Αξιωματικών (UIHJ), στο εθνικό συνέδριο.

Στη συνέχεια, το πρώτο συνέδριο του UIHJ πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το 1952, με επτά χώρες που συμμετείχαν: Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες και Ελβετία.

Στο 23ο Διεθνές Συνέδριο Δικαστικών Αξιωματικών στην Μπανγκόκ, στις 4 Μαΐου 2018, υπήρχαν 93 μέλη ή συνδεδεμένες (μέσω συμφωνιών συνεργασίας) οργανώσεις-μέλη του UIHJ, από 89 χώρες.

Έχοντας αναλάβει ενεργό ρόλο στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης δομής δικαστικών αξιωματικών στην Ευρώπη, το UIHJ επικεντρώθηκε στη συνέχεια στο έργο του στην Αφρική, για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πλήρως ελεγχόμενου επαγγέλματος.

Επιπλέον, το UIHJ δραστηριοποιείται στην αμερικανική ήπειρο, ιδίως στις ΗΠΑ, στο Κεμπέκ, στη Νότια Αμερική και στη ζώνη της Καραϊβικής, καθώς και στην ασιατική ήπειρο, στην Κεντρική Ασία και στη Νοτιοανατολική Ασία.

αντιγραφή από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Δ.Ε